segítségnyújtás

2019.11.16. 15:30

Hetek óta nem látták, az utolsó pillanatban, otthon találták meg az egercsehi férfit

Az utolsó pillanatban érkezett a segítség egy egercsehi férfihoz. Az egercsehi polgárőrökhöz egy eltűnés kapcsán jutott el az információ, hogy egy másik helybelit már közel egy hónapja nem láttak.

T. B.

– Vasárnap jutott tudomásunkra, hogy egy rossz körülmények között élő férfiről nem tudják, mi lehet vele, mert régen látták. Hozzátartozója sincs, a szomszédok nem szóltak, hogy történt volna vele valami, egy barátja hiányolta. Vasárnap este ellenőriztük a különböző információkat, majd hétfőn reggel hét órakor mentünk ki Gál Istvánnal a házához, s értesítettük a rendőrséget is. Kincses Tibor körzeti megbízott engedélyt kért, így bementünk a portára, de senki nem nyitott ajtót és hangot sem lehetett hallani – mondta Kovács Szilvia, az Egercsehi Polgárőr Egyesület vezetője.

Elárulta, amikor sikerült bemenniük a házba, megdöbbentő látvány fogadta őket, a férfi magatehetetlenül feküdt, mindkét lába nagyon rossz állapotban volt. Szólni sem tudott, sem víz, sem élelem nem volt a közelében, ki volt száradva. Az időközben értesített mentők segítsége valószínűleg az utolsó pillanatban érkezett hozzá.

Kovács Szilvia szerint az eset felhívja a figyelmet arra, hogy figyeljünk oda a környezetünkben élőkre.

Kovács András polgármester elmondta, a férfi sosem fordult segítségért hozzájuk. Amennyiben hazajön a kórházból, megbeszélik vele, milyen támogatásra van szüksége, és lehetőségeikhez mérten segítséget nyújtanak majd ahhoz, hogy méltó körülmények között élhessen. Mint mondta, biztosan van, aki nem mer vagy akar segítséget kérni, de nyugodtan forduljon az önkormányzathoz, mert mindent megtesznek a ténylegesen rászorulókért. 2017 januárjában egy fűtetlen házban élő férfinak nyújtottak támogatást.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában