Vetélkedő

2019.05.30. 20:04

Heves megyei első helyezett az Országos Tűzmegelőzési Vetélkedőn

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi Szervezete ötödik alkalommal tartotta meg az Országos Tűzmegelőzési Vetélkedőt a katasztrófavédelmi szervek hatósági feladatokat ellátó állománya részére. A szakemberek Balatonföldváron, május 28-29-én mérték össze tudásukat.

Heol

A vetélkedőn a katasztrófavédelmi igazgatóságok, valamint a kirendeltségek tűzmegelőzési szakterületen dolgozó munkatársaiból alkotott két-két fős megyei csapatok vettek részt. Megnyitó beszédében Érces Ferenc tű. ezredes, a megelőzési és engedélyezési szolgálat vezetője emlékeztetett arra, hogy a jelenlévők a szakterület legjobbjaiként képviselik megyéjüket, illetve a fővárost. Elmondta, a verseny gyakorlatorientált, a napi munka során jelentkező kihívásokat, feladatokat kell megoldani, feldolgozni – írja a Heves Megyei Katasztrófavédelem.

Az első napon a versenyzők – ahogy tennék egy a valódi engedélyezési eljárás során is – egy elektronikusan beérkezett, beépített automatikus tűzjelző, majd egy beépített tűzoltó berendezés engedélyezési tervdokumentációját vizsgálták. Ennek során csapatmunkában kellett megtalálni a dokumentáció hiányosságait és ütköztetni a jogszabályokban foglaltakkal. A feladatok közé tartozott, hogy a vetélkedőnek otthont adó Hotel Jogarban megtartott valós tűzriadó gyakorlat eseményeit értékeljék a versenyzők.

A megméretés második napján már egyénileg dolgoztak a versenyzők. Az első két tesztben a tűzvédelmi jogszabályok ismeretére alapozó feladatokat oldottak meg, majd az Általános Közigazgatási Rendtartással és a kéményseprőipari feladatokhoz kapcsolódó hatósági tevékenységekkel összefüggően kellett helytállniuk.

A vetélkedő eredményhirdetésén Érces Ferenc gratulált az eredményekhez, majd átadta a legjobb helyezésekért járó serlegeket, okleveleket és tárgyjutalmakat. Mint fogalmazott, a hatósági szakemberek napi munkájánál elengedhetetlen, hogy sokrétű tudásukat naprakészen tartsák. A szolgálatvezető hangsúlyozta, az ilyen versenyekkel erősítik ismereteiket a hatósági szakterületen dolgozók, és ez elősegíti a napi kihívásokhoz történő legjobb alkalmazkodást.

A versenyfeladatok értékelése alapján az ország legjobbjaként Hajdú-Bihar megye csapata vehette át a vetélkedő vándorkupáját. A második helyezést a főváros, míg a harmadik helyet Tolna megye csapata érte el. Egyéniben Bata Ádám tű. őrnagy (Heves megye) nyerte a vetélkedőt. A második helyet Székely Attila tű. alezredes (Pest megye) szerezte meg. A harmadik helyen Farkas-Venczák Boglárka tű. hadnagy (főváros) végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában