megállapodás

2019.11.13. 14:55

Hivatalos az együttműködés a katasztrófavédelem és a hatvani polgárőrség között

Együttműködési megállapodást kötött a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Polgárőrség Hatvan Közhasznú Szervezet kedden.

Heol

Varbai Tamás, a hatvani polgárőrség elnöke és Csontos Ambrus tű. dandártábornok, a megyei katasztrófavédelem igazgatója látta el kézjegyével azt a dokumentumot, amely lehetővé teszi szervezeteik közötti még eredményesebb és hatékonyabb együttműködést – írja a Heves Megyei Katasztrófavédelem.

A két szervezet eddig is segítette egymás munkáját, mivel a polgárőrség önkéntesei már öt éve tagjai a hatvani járás Zagyva mentőcsoportjának. A szorosabb együttműködés tovább segítheti a veszélyhelyzetben a terület felderítési, a területbiztosítási és a mentési feladatok hatékonyságát. Ennek érdekében a polgárőrség az önkénteseken túl a speciális eszközeiket ajánlotta fel a hivatásos szervek részére, míg a katasztrófavédelem a speciális továbbképzéseken és gyakorlatokon való részvételt biztosítja a polgárőrség tagjai részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában