felújítás

2019.03.26. 11:28

Két forgalmas hidat is rendbe tesznek Felsőtárkányban

A felújítás ideje alatt kerülőre kényszerülnek a helyiek.

Süli K.

A II. Rákóczi Ferenc utcai gyaloghíd is megújul

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Márkus Attila

Két gyaloghidat újítanak fel a következő hetekben a településen. A tónál található fakorlátosat, valamint a II. Rákóczi Ferenc utca­ és a Spar üzlet közötti átjárást biztosító gyaloghidat – mondta el lapunknak Juhász Attila Simon. A polgármester hozzátette, mindkét híd régóta szolgálja már a helyieket, így megérett az idő a felújításukra.

A II. Rákóczi Ferenc utcai gyaloghíd is megújul Fotó: Márkus Attila / Heves Megyei Hírlap

A héten a kivitelező elkezdte a munkálatokat, melyek április 30-ig tartanak majd. A tónál számos egyéb megközelítési lehetőség is adódik, a gyaloghíd esetében azonban néhány perc kerülőt kell tenni. Utóbbi helyett a Szabó András utcai közúti hidat, illetve a II. Rákóczi Ferenc utca – Nemzeti Összetartozás terét összekötő gyaloghidat lehet használni. Kérik, hogy aki iskolába, vagy buszhoz siet, vegye ezt figyelembe.

A fakorlátos híd nagy részét már el is bontották Fotó: Márkus Attila / Heves Megyei Hírlap

A polgármestertől megtudtuk, mindkét híd esetében vasalt betonlemezre cserélik a járófelületet, az átjárók hossza és szélessége azonban változatlan marad, a gyaloghídnál pedig komoly patakmeder-takarítási munkálatokat is végeznek a szerkezet környékén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában