heves megye

2019.08.09. 17:31

Meg kellett állítani két vonatot Hort és Csány között

Személyi sérülés nem történt.

HEOL

Eddig tisztázatlan okból a Hort-Csány állomáson két InterCity vonatot meg kellett állítani, mintegy 1000 méterre egymástól – olvasható a mavcsoport.hu-n. A Hatvan felől Miskolcon át Nyíregyházára tartó Rózsa InterCity lassú sebességgel haladt ki az állomásról, mikor a mozdonyvezető látta, hogy a váltó nem a megfelelő irányba áll, ezért megállította a vonatot. A Miskolc felől Hatvanba tartó Borsod InterCity-t egy kilométerre az állomástól megállították a helyzet tisztázásig.

Mint írják, a vonatközlekedés Hatvan–Hort-Csány–Vámosgyörk között a rendőrségi vizsgálat idejére szünetel, az utasokat vonatpótló buszok szállítják. A két IC vonat utasait biztonságosan a Katasztrófavédelem segítségével szállítják át autóbuszokra. A vizsgálatok alapján történik meg a felelősség megállapítása, a baleset körülményeinek tisztázása. A várakozó utasok részére a vonatokon vizet osztanak a vasúttársaság munkatársai. A miskolci vonalon jelentősen megnő az eljutási idő.

Nagy Csaba megyei katasztrófavédelmi sajtószóvivő arról tájékoztatta portálunkat, hogy a helyszínre a hatvani hivatásos tűzoltók érkeztek, akik felügyelték és segédkeztek az utasok pótlóbuszra történő átszállásában.

Kezdőképünk illusztráció: Fotó: Beol.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában