megelőzés

2019.09.21. 14:13

Minden ötödik lakástűz a kéményben keletkezik

A kéménytüzek és a szén-monoxid-mérgezés megelőzhetők, ha az ingatlanban élők időben gondoskodnak a fűtőberendezés és a kémény karbantartásáról, tisztításáról és megfelelő tüzelőanyagot használnak.

Heol

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét, ha még nem tették meg, még a fűtés megkezdése előtt vegyék fel a kapcsolatot megyénk kéményseprőivel, akik a lakossági szolgáltatást térítésmentesen végzik – írják közleményükben.

Az egylakásos, zömmel családi házas ingatlanok esetében már nem kötelező a kéményseprés, továbbra is ajánlott azonban rendszeresen ellenőriztetni a füstelvezetőket – a szilárd tüzelésű berendezésekhez csatlakozókat évente, a gázüzeműekhez tartozókat kétévente.

Társasházak esetén a munkavégzés előtt kiértesítéssel közölt időpontban, sormunka keretein belül tervszerűen érkeznek a kéményseprők, akik munkája társasházak esetén is ingyenes.

A gazdálkodó szervezetek számára az illetékes tűzvédelmi hatóság által nyilvántartásba vett magánszolgáltatók látják el a kéményseprőipari feladatokat, a szervezeteknek az elvégzett munkáért fizetni kell.

Személyesen Egerben, a Klapka György utcai központban, ügyfélfogadási időben van lehetőség időpontot egyeztetni, telefonon pedig a 1818-as központi számot tárcsázva lehet a kapcsolatot fölvenni a Heves megyei ellátási csoport kéményseprőivel, továbbá interneten is lehet időpontot egyeztetni, a http://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában