eszterházy tér

2019.05.08. 18:14

Nincs ok pánikra: nem robbanószerkezetet találtak Egerben

Sajtóhírek szerint az elmúlt hetekben a munkások találtak egy második világháborús robbanószerkezetet Egerben, az éppen felújítás alatt álló Eszterházy téren. 

Heol

Az ezzel kapcsolatos kérdéseinkkel megkerestük a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot. Lázár Levente rendőrségi sajtóreferens úgy nyilatkozott, a megyei rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába idén április 26-án érkezett bejelentés, hogy feltehetőleg világháborús robbanótestet találtak az egri Eszterházy téren zajló munkavégzés közben.

Mint megtudtuk: a rendőrség értesítette a Magyar Honvédség Tűzszerész Szolgálatát, akik elvégezték a szükséges beavatkozásokat. Annak részleteiről sajtószolgálatuk adhat bővebb tájékoztatást. Lázár Levente hozzátette: lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Érdeklődésünkre a Honvédelmi Minisztérium Kommunikációs Osztálya a következő választ adta:

„Április 26-án érkezett bejelentés feltételezett robbanótestről az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerész központi ügyeletére Egerből. A vonatkozó kormányrendelet értelmében a tűzszerészek kivonultak a helyszínre, és megállapították, hogy nem robbanóeszközről van szó.”

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában