Balesetek

2019.03.16. 08:48

Nyolc baleset történt megyénk útjain az elmúlt 24 órában

Az elmúlt 24 órában a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába hét anyagi káros és egy, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

Heol

A személyi sérüléssel nem járó balesetek egyikénél a gépjárművet vezető férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A férfi március 15-én 21 óra körül egy kiskörei lámpaoszlopnak ütközött személyautójával, majd a rendőrök kiérkezése előtt hazatolta a járművet. A kiskörei lakos ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás – tájékoztatta portálunkat Soltész Bálint rendőrségi sajtószóvivő.

Mint megtudtuk: a rendőrök további egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A hatóságok felhívják a figyelmet, hogy járművet csak olyan személy vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. A szeszes italok és a bódító szerek már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat váltanak ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat kimagasló. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát, mások életét is veszélyezteti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában