Bűnügyek

2019.04.16. 11:30

Rongált és fosztogatott az automaták réme a gyöngyösi éjszakában

Az Egri Járási Ügyészség több vagyon elleni bűncselekmény miatt emelt vádat egy 23 éves fiatalemberrel szemben, aki az éjszakai órákban sorozatosan törte fel az őrizetlen automatákat tavaly tavasszal Gyöngyösön.

Heol

A vádlott 2018 májusában – gyalogosan – háromszor is járt éjjelente egy gyöngyösi autómosóban, ahol két ízben az automata önkiszolgáló porszívó konzolját verte szét azért, hogy abból kivegye a pár száz forint aprót tartalmazó pénzkazettát, majd harmadszorra az egyik kézi mosóberendezés vezérlőpaneljét feszítette fel 1.200 forintnyi pénz megszerzéséért. A cselekményével összesen 360.000 Ft összegű rongálási kárt is okozott az autómosó tulajdonosának, aki két lopás között mindig gondosan megjavíttatta a berendezéseket – számolt be portálunknak dr. Szalóki Zoltán főügyész.

Megtudtuk: a vádlott júniusban egy éjszaka feltörte az egyik gyöngyösi nagyáruház előterében álló fagylaltárusító bódét, ahonnan szintén egy pénzkazettát lopott el, benne 20.000 forinttal. Nem sokkal ezután egy halasboltba hatolt be az ablakon át, ahonnan elvitte a kasszában hagyott 13.000 Ft-ot, majd a gyöngyösi nyilvános kávéautomatákat vette célba. Előbb a helyi buszpályaudvaron tört fel ezekből egyet, amiből a több mint harmincezer forintot tartalmazó pénzes rekeszt lopta ki, két nappal később pedig a városi kórház 2. emeletén lévő kávéautomatát feszítette fel, melyből nem csak a pénzkazettát, de a pénzvizsgáló berendezést is ellopta.

A férfi mindezeken túl még egy bankkártyát is talált májusban az utcán, melynek kapcsán úgy gondolta, hogy ha már így rámosolygott a szerencse, betér egy lottózóba, hogy sorsjegyet vásároljon. Amikor azonban a talált kártyával kívánt fizetni, kiderült, hogy azon nincs fedezet, ezért – más, korábban lopott, de számára értéktelen tárgyakhoz hasonlóan – csalódottan kidobta a kártyát a kukába.

Az Egri Járási Ügyészség több rendbeli, részben folytatólagosan megvalósított, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével, illetve vétségével, valamint – ezekkel halmazatban – jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntettének kísérletével vádolja a más ügyben letartóztatásba helyezett elkövetőt, akivel szemben főbüntetésül végrehajtandó börtön kiszabására tett a vádiratában indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában