Tilalom

2019.02.25. 16:01

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el egész Heves megyére

Hétfőtől, átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter Heves megye teljes területére is. A fokozott tűzveszély időszakában tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében.

Heol

A tűzgyújtási tilalom ideje alatt tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken található kijelölt tűzrakó helyeken is. A tilalom elrendelését az tette szükségessé, hogy Magyarország erdeiben számos helyen fokozott a tűzveszély a szeles és csapadékmentes napok számának növekedése miatt – írja a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A miniszter felhívja az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, valamint a közúton és vasúton utazók figyelmét, hogy az erdőtüzek megelőzése érdekében legyenek körültekintőek, égő cigarettát ne dobjanak el. A tűzvédelmi rendelkezések megszegése pénzbírságot von maga után.

A tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes. Az aktuális tűzgyújtási tilalmakról, valamint az erdőtűz megelőzéssel kapcsolatos hasznos tudnivalókról az erdotuz.hu oldal ad tájékoztatást.

Kezdőképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában