rendőrség

2019.03.20. 15:13

Új bűnmegelőzési játékot próbálhattak ki a pétervásárai diákok

Bűnmegelőzési vetélkedőt szerveztek a Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskolában március 19-én a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai.

Heol

A diákok élvezték a vetélkedőt

Forrás: Police.hu

Egy bűnmegelőzési kisfilm megtekintése után a 7. osztályos tanulók a játék során sikeresen kiszabadították a Gordon nevű, plüss macinak álcázott társukat az internetes zaklatás okozta negatív élethelyzetből, illetve az azokat jelképező bilincsekből – tájékoztatta a Heolt Lázár Levente rendőrségi sajtóreferens.

A diákok élvezték a vetélkedőt Fotó: Police.hu

Mint megtudtuk, nem csak a helyzet kulcsát, de azon lakatok számzárának a kódját is megtalálták, amelyek kinyitását követően sorra oldották meg az egyre nehezebb feladatokat, miközben játszva tanulhattak az internetes etikettről, valamint arról, hogy hogyan kerülhetik el az internetes zaklatást, továbbá hogyan védjék adataikat és szeretteik magánéletét az internetet használva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában