Heves megye, Debrecen

2019.01.14. 09:47

Verekedésbe torkollott a buli: jogerős döntés született

Jogerős döntés született a Debreceni Ítélőtáblán abban a bűnügyben, amelyben három embert testi sértés és garázdaság miatt vádoltak meg.

Sz. Z.

A vádirat úgy szólt, hogy négy éve szilveszterkor a fiatalkorú L. M. K. első- és T. Cs. J. másodrendű vádlott egy Hatvanhoz közeli település szórakozóhelyén ünnepelt. Utóbbi konfliktusba keveredett a zenét biztosító személlyel. Ám az ott lévő vendégek meggátolták, hogy a két ifjú összeverekedjen a kocsmában. T. Cs. J. békülést színlelt, s elindult haza a testvérével, az elsőrendű terhelttel.

Ám a fivérek az ajtóból visszafordultak, s T. Cs. J. a táncoló sértettre ugrott, de szétválasztották őket. Játsszuk le odakint a dolgot! – felkiáltással a vádlott kihívta ellenlábasát a bejárat elé, ahol elkezdődött a verekedés. Abba bekapcsolódott L. M. K. is. Az áldozat orrán, száján, fülén vérzett, amikor a tanúk leszedték róla a támadókat. A másodrendű terhelt az őt csitítót is megütötte. A megtámadott továbbra sem értette, miért bántják. Ám a polgármesteri hivatal előtt újra ütötték-verték.

T. Cs. J. barátnője telefonon hívta a terheltek édesanyját, aki szólt a lánya élettársának. O. A., a harmadrendű vádlott a helyszínre rohant, s ő is csépelni kezdte a sértettet, aki földre esett, beverte a talajba a fejét, s elvesztette az eszméletét. Életveszélyesen megsebesült.

Első fokon az Egri Törvényszék tavaly júniusban testi sértés bűntette és vétsége miatt az elsőrendű terheltet egy év fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte, a végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette. T. Cs. J.-t három év börtönnel sújtotta, s ugyanennyi időre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A harmadrendű vádlott kétesztendei börtönbüntetést kapott négy évre felfüggesztve.

Az ügyész a vádlottak esetében súlyosításért, a terheltek és védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek. Az ítélőtábla jogerős döntésében helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában