heves megye

2017.10.29. 21:04

Ítéletidő: nem kímélte megyénket sem a szélvihar

Vasárnap este hét óráig 34 káresetnél kellett beavatkozni a tűzoltóknak Heves megyében.

Mint arról már beszámoltunk: vasárnap dél körül érte el Heves megyét a viharos erejű szél. Kora délután jellemzően Hatvan és Gyöngyös térségében okozott károkat, majd ez esti órákra Egert is elérte a nagy szél. Parádon és Nagyrédén villanyvezetékre dőlt fa, Parádon le is szakította a vezetéket. A Galyatető felé vezető 2408-as számú úton, Mátraháza és Kékestető között, Parádon a Kossuth Lajos utcában, a Heréd felé vezető úton, valamint Andornaktálya és Nagytálya között kidőlt fák akadályozták a közlekedést.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=lIR2tKUNnFE

A Mátrában is kidőlt fa nehezítette a közlekedést Fotó: Ládi László

Horton és Hatvanban a vihar házak tetőszerkezetét is megbontotta. Horton a helyi önkéntes tűzoltók, Hatvanban pedig a hivatásos egységek avatkozott be. Hatvanban, a megsérült házból a lakóknak végül el kellett hagyni otthonukat, négy embert kollégiumban helyezett el az önkormányzat.

Gyöngyösön egy nagy fa dőlt egy személygépkocsira és egy családi ház kéményét is ledöntötte a szél. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók távolították el a veszélyes fát és kéménydarabokat. Adácson is rádőlt egy fa egy személygépkocsira, ahol a hatvani hivatásos tűzoltók segítettek.

Egerben több helyen is vastag faágak szakadtak le, fák dőltek ki, akadályokat képeztek és két személygépkocsit is megrongáltak, Novajon pedig egy telefonoszlop dőlt az útra. Az egri hivatásos tűzoltók és az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntesei vonultak és szüntették meg az akadályokat.

Az esti órákban Boconádon, Besenyőtelken, Kiskörén, Kömlőn és Tarnaszentmiklóson is úttestre dőlt fákat, a 31-es számú főútról pedig egy fémszerkezetű épületet kellett eltávolítani a hevesi, füzesabonyi és tiszanánai tűzoltó egységeknek.

Az erős szél következtében egy, az úttestre kidőlt fa okozott forgalmi akadályt Besenyőtelek és Kömlő között, ahova az arra járók a kömlői polgármestert hívták segítségül. Turó Tamás arról tájékoztatott, a katasztrófavédelem kiérkezéséig az út felszabadítását egy helyi lakos segítségével kezdte meg. Az esti órákra az út már járható volt. A településvezető elmondta még, Kömlő határában egy villamosvezeték szakadt le a transzformátorról, mely nagy kiterjedésű üzemzavart okozott. A szolgáltató szakemberei a helyreállítási munkálatokat már befejezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában