bűnügyek

2017.10.22. 19:45

Még a korábbi tettestársát, egyben ivócimboráját is meglopta

Enyves kezű emberekkel szemben emelt vádat az ügyészség. Sok lopásuk csak kísérleti szakban maradt, de tetteik a bűnözői életmódhoz és a börtönbe vezetik el őket – ismertette a történteket dr. Konkoly Thege László, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Szalay Zoltán

Erre az útra tévedt a címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész tájékoztatása szerint az férfi – a másodrendű vádlott –, aki sorban követett el vagyon elleni vétségeket, a korábbi tettestársát, egyben ivócimboráját is meglopta.

– A Füzesabonyi Járási Ügyészség először azért emelt vádat – közölte a sajtószóvivő –, mert az elsőrendű terhelt tavaly június 7-én éjszaka részegen betörte Mezőszemerén egy ház ajtaját, a lakásban használati tárgyakat pakolt össze, azokat kitette a teraszra, hogy elvigye. Ám a házigazda felébredt, kérdőre vonta őt, a tolvaj pedig egy hangfallal és egy cipőápolós tubussal a kezében igyekezett elillanni. A tulajdonos azonban utolérte, s visszavette tőle a holmikat.

A másodrendű vádlott, az előbbi ember akkori barátja, a múlt év júniusának végén egy este beosont egy másik mezőszemerei ház nyitott melléképületébe. A vád szerint éppen azt válogatta, mit zsákmányoljon, amikor az ott lakó hölgy véletlenül kis híján rázárta az ajtót. Alig tudott kisurranni a kamrából. Előző év júliusában közösen akartak bűncselekményt elkövetni kedvenc falujukban. A kerítést leemelték, s így jutottak be egy ingatlan udvarára. Az éppen arra járő­röző polgárőrök észrevették őket. Menekültek volna, a hátsó kerítést próbálták meg átugrani, de ez csak az egyiküknek sikerült. A másodrendű vádlottat a polgárőrök visszatartották a rendőrök érkezéséig. Társa kis idő után visszament oda, akkor őt is elfogták a bűnüldöző hatóság emberei.

A kerítésen átmászva jutottak be a tolvajlással vádolt férfiak több családi ház udvarára is. Képünk illusztráció Fotó: Imre György

A 27 esztendős másodrendű terhelt a lebukás ellenére folytatta volna a lopkodást, de megint peches volt. Egy helyre a kapu csavarját eltávolítva hatolt be. A konyhai hűtőszekrénynél tovább nem jutott, ugyanis lakmározni kezdett, mielőtt elszelelt volna a zsákmányul felpakolt sok-sok kolbásszal. Éppen egy uborkába harapott bele, amikor a tulajdonos tetten érte. Pár hónappal később egyik éjjel egy másik lakásból is élelmiszert szeretett volna eltulajdonítani, de a háziak megzavarták.

Magánlaksértés vétségével is vádolják a másodrendű vádlottat, aki nem akart lopni, de erőszakkal rontott be ivócimborája és korábbi tettestársa házába. Igazából italozni akart. Mivel senki nem nyitott neki ajtót, befeszítette azt. Azt gondolta, a haverja alszik. Ám az nem volt otthon, ezért szétnézett a konyhában, ahol megevett egy tányér kihűlt tésztát. Magára vette a házigazda pulóverét, s jóllakottan távozott. Úgy derült ki, hogy ő volt a hívatlan behatoló, hogy a barátja felismerte a saját pulóverét, amikor a terhelt abban sétált az utcán.

– A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádiratában egyesítette az említett bűnügyeket – tudatta dr. Konkoly Thege László –, s végrehajtandó fogházbüntetés kiszabását indítványozza a bíróságnak a másodrendű vádlottal szemben, akit időközben a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

Levetett bőrcipőt is eltulajdonított

Az ügyészség a vagyon elleni cselekmények miatt részben kisebb, részben szabálysértési értékre elkövetett többrendbeli lopás vétségének kísérletével vádolja az elkövetőket, akik közül a nagyobb számú bűncselekményt megvalósító másodrendű vádlott ellen két kifosztás bűntette miatt indított eljárás is folyamatban van. Ezeket a jogellenes cselekedeteket alvó emberek sérelmére követte el. Egy levetett bőrcipő, illetve egy vasúti kupé asztalkájára helyezett személyes tárgyak elvételére használva ki a kínálkozó alkalmakat.

Ajánlófotó: Shutterstock

Szalay Zoltán

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában