Szívroham

2018.03.04. 18:47

Koncert közben lett rosszul a Piramis énekese

Csoki a zenekar szombati fellépésén már nem tudta elénekelni az utolsó számot, a zenész gyors és szakszerű segítséget kapott.

„Kedves Rajongók! A tegnapi budapesti koncertünkön Csoki (Nyemcsók János) sajnos rosszul lett, így az utolsó dalban már nem tudott a színpadra lépni! Hálásan köszönjük a szervezőknek és a helyszínen biztosított mentőszolgálatnak a gyors, precíz és kimagasló szakmai hozzáállást! Csokinak most pihenésre lesz szüksége. Nagyon jólesett neki az a sok aggódás és jó kívánság, amelyet közvetítettek felé! Jobbulást kívánunk neki!” - szól a Piramis zenekar közleménye, amelyet az origo.hu oldala idéz. Sajtóértesülések szerint az énekesnek szívrohama volt.

A Piramis együttes március 3-án a Budapesti MOM Sportcsarnokban adott nagykoncertet a tavaly októberben elhunyt alapító tagra, Som Lajosra emlékezve. Az esten természetesen elhangzott számos nagy Piramis-sláger, amelynek megírásában annak idején közreműködött Som Lajos is, így a Ha volna két életem, A becsület, az Ajándék vagy a Kóbor angyal című klasszikusok. Az együttes a jól ismert dalok mellett előadott néhányat a Piramis Erotika című lemezéről is, amelyeket koncerteken ritkán játszanak.

A mai Piramisban több generáció játszik együtt, hiszen a ma is a csapatban zenélő három alapító – Závodi János gitáros, Gallai Péter billentyűs és Köves Miklós dobos – jóval elmúltak 60 évesek, náluk fiatalabb a csaknem tíz éve tag Nyemcsók János énekes és Vörös Gábor basszusgitáros, de a koncerteken velük van a színpadon Vilmányi Gábor gitáros és az énekes fia, Nyemcsók Bence billentyűs is.

„Rendszeresen több ezres tömeg előtt játszunk, és mivel a Piramis több mint negyven éve létezik, több generáció van a közönség soraiban is” – nyilatkozta Nyemcsók János még a koncert előtt.

A hard rock csapat a hetvenes évek második felében talán a legnépszerűbbnek számított Magyarországon, 1974 és 1982 között hét lemezt jelentetett meg. A Piramisban ebben az időszakban Závodi, Gallai, Köves és Som mellett Révész Sándor énekelt. A csapat az alapfelállásban 1992-ben és 2006-ban is visszatért néhány nagy koncertre. A Nyemcsókkal és Vörössel felálló Piramis 2009 óta zenél.

Borítóképünkön Nemcsók János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában