Közélet

2008.01.09. 09:41

A beteg nem, csak a vére utazik

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház és hatvani Albert Schweizer Kórház laboratóriumát is működtető HospInvest Diagnosztikai Kft. felmérve az igényeket januártól ingyenesen szállítja a kórházak ellátási körzetéhez tartozó településekről a laboratóriumi vizsgálati anyagokat.

J. M.

A szolgáltatás a vidéki betegek helyzettét is nagyban megkönnyíti, hiszen a vérvétel megtörténhet a háziorvosoknál, ahol az eredmények is átvehetők. A háziorvosi rendelőkbe meghatározott napokon a levett vizsgálati anyagokért – elsősorban vér és vizelet – a kórház által biztosított gépkocsi érkezik, hogy a laboratóriumokba szállítsa a vizsgálatra szánt anyagokat. Az elkészült leleteket postán vagy a menetrendszerűen érkező gépkocsival juttatja el a kórház a rendelőkbe – mondta dr. Lukovszki Nóra főorvos, a gyöngyösi kórház laboratóriumának szakmai vezetője.

A most bevezetett szolgáltatás ingyenes, sőt a vérvételhez szükséges mintavételi eszközöket is díjmentesen bocsátják a laboratóriumok a háziorvosok rendelkezésére. Markánsan fogalmazódott meg az igény, hogy az elkészült leleteket elektronikusan is el lehessen érni a beküldő orvosnak. A szolgáltató szándéka összecseng a háziorvosokéval, hiszen tavaszig befejeződik az a számítógépes fejlesztés, melynek révén a kommunikáció ezen formája is napi gyakorlattá válik a kórházak és a háziorvosok között, a betegek színvonalas ellátása érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!