Közélet

2008.01.23. 18:56

A HospInvest akár építene is kórházat Egerben

Zöldmezős beruházással akár új kórházat is építene Eger szélén a HospInvest Zrt., amennyiben őket nyilvánítják nyertesnek február végén a megyei Markhot Ferenc Kórház működtetésére kiírt pályázaton. Ezt Kollányi Gábor, a cég elnöke jelentette be Gyöngyösön.

F. Z.

További részleteket nem ismertetett, arra hivatkozva, hogy a pályázati anyagok még nem nyilvánosak. Arról is beszélt, hogy a statisztikák szerint a Heves megyeiek csaknem egyharmada keres fel megyén kívüli orvosokat betegsége kezeléséhez, a HospInvest egyik célja ezen betegek visszacsábítása egy jobb minőségű szolgáltatással.

Erre szerinte a megyében lévő három kórház összehangolt együttműködése jó esélyt adna. Mint vázolta: a megye kardiológiai súlypontja Gyöngyösre kerülne, az onkológiai központ pedig Egerben lenne.

Kollányi Gábor azt is megemlítette, hogy több versenytársra számítottak, s jelenleg nem szolgáltatók, hanem koncepciók versenyeznek a megyei kórházért.

Arra is kitért, hogy a pályázati anyagukba beépítették a kiíró által támasztott alapkövetelményeket is, így a szakmafejlesztést, a megyeszékhely területén most elszórtan működő telephelyek összeköltöztetését, az adósságok rendezését és az eszközfejlesztéseket is. Kollányi Gábor azt is megemlítette, hogy több versenytársra számítottak, s jelenleg nem szolgáltatók, hanem koncepciók versenyeznek a megyei kórházért.

A tegnap közzétett felmérés  kapcsán kijelentette: nem "összefonódás" az, hogy a kutatást megrendelő egyesületnek is ő az elnöke. Hangsúlyozta: nem a HopsInvest rendelte meg a felmérést. Ha azonban ezen az elutasító válaszok lettek volna túlsúlyban, akkor „megfontolták volna az egri tendertől való tartózkodást”. Egyébként a Humán Egészségügyi Magánszolgáltatók Egyesülete több megyében is rendszeresen vizsgálja az emberek elfogadókészségét a magántőke megjelenését illetően - jegyezte meg Kollányi Gábor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!