Közélet

2008.01.18. 13:18

Az SZDSZ kitiltaná a Magyar Gárdát Egerből

Az SZDSZ egri szervezete azt javasolja, hogy Szegedhez és több fővárosi kerülethez hasonlóan a hevesi megyeszékhely önkormányzata is mondja ki: Egerben nem kívánatos a Magyar Gárda, sem a hozzá hasonló, a nácikat idéző szervezetek.

R. M.

A közgyűlésnek rögzítenie kell, hogy a város nem kíván teret adni efféle társaságok rendezvényeinek. Mindezt a párt pénteki, egri sajtótájékozatóján jelentette be dr. Gyurkó Péter, a liberális párt megyei alelnöke, Borsos László egri elnök és Weil Zoltán városi ügyvivő.

Mint említették, a gárdával szembeni civil kezdeményezésről már tudnak, s szerintük a politikusok sem dughatják homokba a fejüket ebben az ügyben. A Markhot Ferenc Kórház és Rendelőintézet kapcsán Gyurkó megjegyezte: a témában alapvetően hazug, megtévesztő kampány folyik. A Fideszes-lokálpatrióta városvezetés egyetlen problémája valójában az, hogy a kórház működtetésének magánosítását az MSZP-s irányítású megye akarja elvégezni a jobboldali többségű megyeszékhely helyett. Weil hozzátette: elurakodott a kettős beszéd az egri közgyűlés többségét adó, tizennégy fős "populista-radikális" frakción. Érdemben már nem tudnak a város ügyeivel foglalkozni, ehelyett "hisztérikus közgyűléseken" hozzák helybe az országos népszavazási kampány által gerjesztett feszültséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!