Közélet

2008.02.18. 18:53

Ha késve is, de forgatják a vizet

Mint ismert, az előző szezont strand nélkül volt kénytelen átvészelni Gyöngyös vízbarát közönsége, mint ahogy a sportolók is kénytelenek voltak más helyszínt keresni edzéseikhez.

HEOL

A strandberuházás két üteme párhuzamosan zajlik, s bár többször mődosítani kellett a köztes határidőket, a tervezett május közepére tervezett nyitást ez nem veszélyezteti. Mindez azon a helyszíni bejáráson hangzott el, ahol a város vezetői és a kivitelező kalauzolta végig a sajtó képviselőit az épülő strandon.

[caption id="" align="alignleft" width="278"] A „sátortetős” helyett
[/caption]

A szabadtéren most még a közművezetékek – szennyvíz, távhő, elektromos kábelek – fektetése zajlik, illetve az 5 x 25-ös medence körül is serénykednek a munkások, most éppen a lelátót építik. Ha az időjárás nem szól közbe, akkor hamarosan megkezdik a medence burkolását is. Ez a munka bent már javában folyik, a kisebb medencékben el is készült, most a jakuzzin és a 33-as medencén dolgoznak a burkolók. Meg persze az öltözőkben is, mindkét szinten. Az épület egyébként a felismerhetetlenségig átalakult kívül-belül, már csak azért is, mert egy tetőtér-beépítéssel bővült a területe. Itt – főként a sportolókra gondolva – további öltözők illetve konditerem kap majd helyet. Modern, úgynevezett váltókabinos öltözők várják majd a látogatókat a földszinten és az első emeleten, ami ugyancsak összehasonlíthatatlan előrelépést jelent a korábbi állapotokhoz képest.

Az új strand szolgáltatásai között étterem is szerepel, igaz, ez nem új létesítmény lesz, hanem megteremtik az átjárás lehetőségét a szomszédos Malom étterembe. Mint Szilágyi Attila, a városüzemeltetési igazgatóság vezetője ennek kapcsán megjegyezte: egyfelől meglehetősen drága mulatság lett volna egy éttermet is kialakítani, másrészt kétségkívül helyszűkével küzd a strand, így kézenfekvőnek tűnt a már meglévő létesítmény „bekapcsolása” a szolgáltatási színvonal emelése érdekében. Azt is megtudtuk, a beruházás költsége mintegy 760 millió forint, ebből jelentős hányadot képvisel a gépészet, a víztisztító- és forgató berendezések megépítése.

Bővebben a Heves Megyei Hírlap keddi számában olvashatnak a bejárásról

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!