Közélet

2008.02.15. 14:24

Tüntetők várták Kókát Egerben - Képgalériával

Kolompolással, füttyszóval és bekiabálásokkal fogadták pénteken Egerben, a Dobó téren Kóka Jánost, az SZDSZ elnökét, aki a liberálisok népszavazási kampánysátrának megnyitására érkezett a hevesi megyeszékhelyre.

R. M.

A város főterén felállított sátorba délután egy órára ugyan eredetileg sajtótájékoztatót hirdettek, ám azon a korábban az utcán demonstráló harminc-negyven ember is részt vett, így a szabad demokrata pártelnök folyamatos hangzavarban – a „csaló” és a „hazaáruló” jelzőket ordítozó tömeg előtt – volt kénytelen előadni mondandóját.

[caption id="" align="alignright" width="280"] Szíki Károly is tiltakozott Fotó: Patócs Vivien
[/caption] Kóka szerint a március 9-i népszavazás a szocializmusról szól. A tüntetőkre utalva megjegyezte: a Fidesz, a Jobbik, a Magyar Gárda „kivezényelt erői” által keltett hangulat is a szocialista időkre emlékeztet, amikor a másként gondolkozókat nem engedték szóhoz jutni. Úgy vélte, „agymosás”, amit a referendum kapcsán a Fidesz csinál, ennek az eredménye az a „kultúra” is, ahogy Egerben fogadták.

Arra kért mindenkit, menjen el voksolni 9-én és szavazzon három nemmel. Öngondoskodásra, felelősségvállalásra van szükség, nem az államtól kell várni a problémák megoldását. A kádári szocializmus két utolsó bástyája az ingyenesnek hazudott egészségügy és az oktatás. A vizitdíj a legjobb orvosság a hálapénz ellen, ebből származik a háziorvosok bevételeinek egynegyede, ebből telik fejlesztésekre. A tandíj pedig abban segít, hogy a magyar felsőoktatási intézmények ne ontsák tovább a diplomás munkanélkülieket. Pénz helyett a tudást és a minőségi egészségügyet spórolja meg az, aki a népszavazáson igent mond.

Az eseményen egyéb inzultus nem történt, a sajtótájékoztató végére már több egyenruhás rendőr is a helyszínre érkezett, Kókáért pedig gépkocsi jött, amivel azonnal el is hajtott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!