Közélet

2008.09.07. 08:14

Ismét sokakat vonzott az egerszóláti Olaszrizling ünnep

A hagyományos szüreti felvonulással kezdődött szombaton délelőtt a XI. Egerszóláti Olaszrizling Fesztivál.

K. G.

A szőlőkoszorú és az idei termés templomi megáldása után színes műsor várta a vendégeket a sportpályán. Többek között Szólát, Demjén, Egerszalók és Kerecsend közös óvodájának kicsinyei is műsort adtak. A fesztivál fénypontja a borkirálynő-választás, illetve az új borlovagok avatása volt.
Az Egerszóláti Olaszrizling Borlovagrend jelenlétében ezúttal Gazsó György, Koltai Róbert, Trokán Péter színművészeket és dr. Stumpf Istvánt, a Századvég Alapítvány elnökét fogadták a rend soraiba. A borkirálynő címet Szente Hilda, a Szerencsejáték Rt. produkciós vezetője viselheti egy éven át.
Este a Brezovay kastélyban dr. Gál Lajos, dr. Lőrincz György, Sike Tamás, Rabótzki Attila, Hangácsi Csaba és Hagymási József jóvoltából borszalon várta a borbarátokat, s 19 órától szüreti bál zárta a napot. Tuza Ferenc, a falu polgármestere emlékeztetett: a mostani fesztiválhoz számos egyéb program is kapcsolódik, így például az elszármazottak találkozóját is most rendezték meg, s a helyi iskolában 50 éve végzettek szintén ezen a napon tartották osztálytalálkozójukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!