Közélet

2008.10.03. 06:15

Nagyfügeden minden gyermek kaphat támogatást

Nagyfüged képviselő-testülete az idei tanévben is támogatja a településen élő óvodás és iskolás korú gyermekeket.

J. M.

A grémium legutóbbi ülésén úgy határozott, hogy az idén először azoknak a fiataloknak is adnak ötezer forint beiskolázási segítséget, akiknek a családja nem részesül gyermekvédelmi támogatásban, illetve semmilyen szociális juttatást nem kap.
– A döntés azért született meg, mert sok olyan család él a községben, ahol a szülők minimálbérért dolgoznak, van munkahelyük, így ők kiesnek a támogatási körből, valamint az óvodában, iskolában is teljes összegű térítési díjat fizetnek gyermekeik után. Ám ezek az emberek is megérdemlik, hogy segítsük őket a beiskolázásban – mondta Juhász Jánosné polgármester.

Az önkormányzat természetesen a felsőoktatásban résztvevő helyi fiatalokról sem feledkezett meg. Számukra és idén először a középiskola végzős diákjainak a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat biztosít havi rendszeres juttatást. Mindkét támogatási formát a polgármesteri hivatalban lehet igényelni október folyamán egy érvényes iskolalátogatási papír ellenében, illetve az óvodások esetében pedig az intézményvezető által kiállított igazolással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!