Közélet

2008.11.11. 18:30

A „kórházvédők” nem kapták meg a végkielégítést, de együtt vannak

Ma délután ismét nagygyűlést és sajtótájékoztatót tartottak azok a volt kórházi dolgozók, akik nem írtak alá a HospInvest Zrt.-nek

N. Z.

Egy kislány, „A bolond homokra épített” című dalocskát énekelte el délután az egri „kórházvédők” nagygyűléssel egybekötött sajtótájékoztatóján, a Bartakovics Béla Művelődési Központban.

Dr. Mánya Kristóf bejelentette: 620 dolgozó nem kapta meg a végkielégítését, s ilyenre közintézmény esetében még nem volt példa. Kitért arra is, hogy ők áprilistól jövendölték, hogy a kórház összeroppan, s ez mára tény. De a „kórházvédők” továbbra is együtt vannak.

Dr. Pócs Alfréd arról beszélt, hogy szerdán Budapestre utaznak különbusszal, s ultimátumot adnak át a HospInvestnek a cég székházában.Ennek tartalmáról azonban nem tudott beszámolni. A sajtónak átadott közleményben azt feszegetik: lehet-e súlyponti megyei kórházat működtetni kardiológiai osztály nélkül, miközben az infarktusos betegeket megyén kívüli intézményekbe szállítják.

Tudomásuk szerint most öt kardiológus dolgozik az egri kórházban, s jelentősen megnőtt az idős kollégák száma, akiktől - mint írják, - több bölcsességet vártak volna.

A HospInvest Zrt. régiós igazgatója, dr. Kosztura László viszont közleményében arról tájékoztatta a sajtót, hogy a kardiológia teljes kapacitással működik, 8 tagú orvosgárda gyógyítja a betegeket, és senkit nem küldenek el kapacitáshiány miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!