Közélet

2008.11.17. 13:48

Egymilliárdra valószínűsíti a kárt a HospInvest

Balassagyarmaton tárgyalta a Nógrád Megyei Bíróság Eger városának a megyei önkormányzat és a HospInvest Zrt. között - a Markhot Ferenc Kórház működtetésére - létrejött szerződés megsemmisítésére irányuló keresetét. Három és fél órás tárgyalást követően a bíróság a pert elhalasztotta.

S. B. S.

A balassagyarmati Törvényház épületében több érdeklődő és széles sajtónyilvánosság előtt kezdte tárgyalni a Nógrád Megyei Bíróság Eger keresetét. A hevesi megyeszékhely azt kéri a bíróságtól, hogy mondja ki a kórház működtetésbe adásáról megkötött szerződés semmisségét. Többek között azért, mert a Heves Megyei Bíróság jogerősen megsemmisítette a szerződést megalapozó közgyűlési határozat egy részét, másrészt pedig Heves megye önkormányzata saját vagyongazdálkodási rendeletével ellentétes határozatot hozott.

A felperesi kereset ismertetését követően az alperesek, az elsőrendű alperes Heves Megyei Önkormányzat és a másodrendű alperes, a HospInvest Zrt. részben az eljárás felfüggesztését kérték addig, amíg a Legfelsőbb Bíróságon jogorvoslati eljárás alatt lévő ügy le nem zárul (a szeptember 15.-i, a Heves Megyei Bíróság által hozott jogerős ítéletről van szó - a szerk.). A felfüggesztésre irányuló indítványukat az alperesek később visszavonták. Mindkét alperes vitatta továbbá Eger perbeli jogképességét.

Mindezeken túl a másodrendű alperes jogi képviselője viszontkeresetet nyújtott be károkozás miatt Egerrel szemben, amelyet szerintük a felperes azzal követett el, hogy megbízás nélküli ügyvivőként avatkozott be. Az alperes az okozott kárt - amelynek pontos felmérése tart - egymilliárd forint körülire valószínűsíti. Mindkét alperes a felperes keresetének elutasítását kérte, illetve perköltségben való marasztalását is. A megyei önkormányzat 10 millió forint, míg a HospInvest Zrt. 68 millió forintot perköltséget jelölt meg.
A hosszas jogi érveket követően a bíróság különféle további, a felek által hivatkozott iratok becsatolását rendelte el 15 napos határidővel, illetve 30 napos határidőt adott a másodrendű alperesnek a szerinte elszenvedett károk részletezésére. A bíróság új határnapot hivatalból tűz majd ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!