Közélet

2008.11.09. 20:01

Kollányi: atrocitások érik a HospInvesttel dolgozó orvosokat

A hatvani és gyöngyösi kórház után november elsejétől az egri intézmény üzemeltetését is átvevő Hospinvest Zrt. vezetője, Kollányi Gábor szerint nincsenek könnyű helyzetben új munkatársaik.

HEOL

- Az egész történetnek, ami itt Egerben zajlik, a legsúlyosabb körülménye az, hogy olyan orvosokat, akik velünk dolgoznának, vagy nem is feltétlenül velünk, hanem betegeikért, rendszeres, módszeres fenyegetések és különféle atrocitások érnek. Gyakorlatilag ezek a fenyegetőzések folytatódnak, most viszont már hajlandóak ezek a doktorok feljelentést tenni és nyilvánosság elé lépni. Mert eddig nem ez volt a helyzet, s még jelenleg is egy rábeszéléses szakaszban vagyunk, hogy igen, a nyilvánosság tud megvédeni benneteket, feljelentéseket kell tenni, ugyanis az nem normális állapot, ha nem engedik gyógyítani a szakembereket. Az a legborzasztóbb, hogy azért nem jönnek ide orvosok dolgozni, mert fenyegetik őket, s a zaklatások miatt néhány nap után nem jönnek be - válaszolta Kollányi Gábor munkatársunk kérdésre, miszerint rendben van-e az egri kórház.

A HospInvest Zrt. elnökével készült interjút a Heves Megyei Hírlap hétfői számában olvashatják, amelyben Kollányi Gábor beszél arról is, hogy ha előre látták volna az eseményeket, tettek-e volna valamit másképpen, milyenek jelenleg a kórházi körülmények, s lehetséges-e, hogy mégis ki kell vonulniuk az egri egészségügyi intézményből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!