Közélet

2008.11.29. 12:32

Közbiztonság: a rendőrkapitány és a politikus is elégedett

Nagyfügeden a polgármesteri hivatalban fogadta Juhász Jánosné, a település vezetője pénteken Godó Lajos országgyűlési képviselőt és Lóczi Zsolt r. alezredest, a Gyöngyösi Rendőrkapitányság vezetőjét.

J. M.

A találkozó résztvevői a politikus választási kerületéhez tartozó nyolc település – Adács, Detk, Halmajugra, Karácsond, Ludas, Nagyfüged, Vámosgyörk és Visznek – bűnügyi helyzetével kapcsolatban tájékoztatták egymást.

Lóczi Zsolt r. alezredes – aki immár egy éve vette át a Gyöngyösi Rendőrkapitányság vezetését – elmondta: a rendőrségnek az érintett falvakban sikerült tartania a tavalyi közbiztonsági helyzetet, sőt több községben jelentős javulás is történt. Ilyen például Halmajugra, ahol egy „talpraesett” körzeti megbízott dolgozik és szinte minden este biztosított a járőrözés, valamint Adács, ahol az idén a kapitány szerint sokat fejlődött a polgárőrség.
– Az év eleji létszámhiány ellenére tisztességesen helyt álltak a kollégáim, a nyár folyamán pedig volt lehetőségünk az állomány bővítésére – tette hozzá a kapitány.

Godó Lajos országgyűlési képviselő örült a jó híreknek, hiszen az elmúlt egy évben nemcsak a közbiztonság helyzete javult a nyolc településen, hanem csökkent a vagyon elleni bűncselekmények száma is. A pozitív változás annak is köszönhető, hogy a településeken működő polgárőrségek jól együtt tudnak működni a rendőrséggel. A politikus a találkozón elmondta: arra ösztönzi majd az önkormányzatokat, hogy a jövőben is tegyenek meg mindent a bűncselekmények visszaszorítása érdekében. Ehhez nyújthatnak segítséget azok a pályázatok, amelyek térfigyelő rendszerek kiépítését támogatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!