Közélet

2008.11.11. 13:33

Ötmilliárdból keltik új életre a Líceumot

Újabb fázisához érkezett az Eszterházy Károly Főiskolának is otthont adó Líceum épületének rekonstrukciója - hangzott el az intézmény mai sajtótájékoztatóján.

S. B. S.

Ismeretes, hogy május 6-án hirdette ki az Oktatási és Kulturális Minisztérium a felsőoktatási tevékenységek színvonalának emeléshez szükséges infrastrukturális és informatikai fejlesztések támogatása című pályázat nyerteseit. Az egri Eszterházy Károly Főiskola ebben a pályázati konstrukcióban - előzetes támogatási döntés alapján - több, mint ötmilliárd forint támogatást nyert.

A kétfordulós pályázat most mérföldkőhöz érkezett: november 15-ig kell benyújtani a revitalizázió teljes tervezetét, aminek elkészítésére fél év állt rendelkezésre. Részt vettek a mai sajtótájékoztatón a projekt tervezői, közöttük Bakos Judit építész, tervező, Somogyi Pál belsőépítész is.

Dr. Hauser Zoltán, az intézmény rektora szerint nem egy szimpla épület rekonstrukcióról van szó, hanem a Líceum revitalizációjáról. Lényeges eleme a megvalósításnak a külső fizikai jelenlét (tetőszerkezet, nyílászárók, falak) megújítása. De megújul a torony is a harmadiktól a kilencedik emeletig. Egy interaktív, laboratóriumi terekkel is felszerelt természettudományi oktatási központnak ad majd helyet az épület ezen része.

[caption id="" align="alignleft" width="278"] A díszudvar alatt megépítenek egy 200-600 főig rugalmasan berendezhető, működtethető auditórium maximumot
[/caption]Az önálló tanulási terek kialakítása, bővítése egyébként is része a projektnek. Ez lényegében egy olyan könyvtár és egyben tudásközpont kialakítását jelenti, amelyben a rektor szavai szerint megöleli egymást ezer év. Megújulnak, megszépülnek a ma is látható oktatási, illetve hivatali terek is. Az úgynevezett mínusz szinten is grandiózus beavatkozások várhatók: részben feltárnak nem használt tereket, illetve igazi nóvumként a díszudvar alatt megépítenek egy 200-600 főig rugalmasan berendezhető, működtethető auditórium maximumot, ami az infotórium nevet viseli majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!