Közélet

2008.11.06. 13:52

Tiltakoznak a volt kórháziak a HospInvest „vádaskodásai” ellen

A megyei kórház HospInvestnek alá nem írt dolgozói nevében dr. Mánya Kristóf közleményt juttatott el hozzánk. Bár a HEOL a hivatkozott dokumentumot NEM tette közzé, az országos sajtóvisszhangra tekintettel alább közüljük a volt dolgozók észrevételeit.

S. B. S.

„A Markhot Ferenc Kórház 620, a Hospivest Zrt-től kezdettől fogva elhatárolódó dolgozója a cég országos mediumokhoz eljuttatott, bennünket eszköz és adatbázis rongálással vádoló közleményére reagálva itt és most kijelentjük:
1. A Hospinvest Zrt. által folyamatosan müvelt hazudozások részének tekintjük a mai napig rendőrségnek be sem jelentett vádaskodást.

2. Minden lehetőség adott volt a Hospinvestnek, hogy a kórházi informatikai renszer, az eszközpark osztályonkénti átadási folyamatában még október 31-én hivatalosan is rögzitse az állitólagos hiányokat, de ezt akkor nem tette meg.
3. Az utólagos vagdalkozás csak egy célt szolgálhat: feledtetni azt, hogy orvosszakmai-ellátásszervezési értelemben is képtelen a cég a sulyponti korház szerkezet megtartására, a távozó dolgozóknak törvényesen járó végkielégitések időben történő kifizetésére.

4. Minden kórházba beutalt beteg tapasztalhatja, hogy megszünt a szemészeti, cardiológiai, orthopaediai fekvőbeteg ellátás, a gyermekgyógyászati , belgyógyászati orvoshiány pedig drámai helyzetek sorát eredményezheti.
5. A kórházvédők, érzékelve az ellenünk folyó, semmivel alá nem támasztott rágalom hadjáratot megteszik a most már szükséges jogi lépéseket. ...”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!