Közélet

2008.12.20. 15:43

Deák: nem a HospInvest ellenzése miatt kellett távoznia a főigazgatónak

Cáfolja a HospInvest az egyik országos televízió azon állítását, miszerint Kovács Józsefnek, az egri kórház főigazgatójának azért kellett távoznia pozíciójából, mert nem akarta, hogy a HospInvest kezébe kerüljön az intézmény. Ugyanakkor a csatorna arról is kérdezte dr. Deák Gábort, a cég alelnökét, hogy át akarja-e venni a HospInvest a nagykanizsai és a miskolci kórházat.

HEOL

A Kovács József főigazgató távozásának körülményeivel kapcsolatban megjelenteket dr. Deák Gábor cáfolta, hiszen mielőtt a HospInvest elindult volna az üzemeltetésre kiírt pályázaton, Kovács József már két éve nem volt a kórház igazgatója: 2005. október 15-én menesztette a megyei közgyűlés. Az ezt követő két évben még három igazgatója volt a kórháznak, mire a megyei közgyűlés úgy döntött, hogy magánkézbe adja az üzemeltetését.

- A HospInvest Zrt. jelenleg nem tervez további terjeszkedést, a jelenleg üzemeltetésében lévő kórházak fejlesztésén dolgozik - mondta dr. Deák Gábor. A csatorna híradása szerint a miskolci kórháznak 750 millió forintos tartozása van, jórészt a HospInvest érdekeltségébe tartozó Ispotály Kft. felé. Ennek alapján „a miskolci választókerület fideszes elnöke, Pelczné Gáll Ildikó szerint fennáll a veszély, hogy a társaság csődeljárást indít és megszerzi az egész kórházat.” Dr. Deák Gábor elmondta, hogy a miskolci kórházak közül a megyeinek valóban van tartozása az Ispotály Kft. felé, a híradásban azonban a városi kórházról esett szó, amelyben nincs Ispotály patika, így nem is tartoznak neki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!