Közélet

2008.12.01. 13:34

Deák: szabályosak az egri kórházban kiállított receptek

Tegnapi sajtóértesülések szerint szabálytalan recepteket kapnak a betegek a HospInvest által működtetett egri kórházban, ahol arra is megkérték a pácienseket, hogy azokat csak a cég által üzemeltetett patikában váltsák be.

HEOL

A több országos hírportálon megjelent információ szerint a Markhot Ferenc Kórházban kiállított vényeken szabálytalan módon az orvos adatai helyett a HospInvest székhelyének címe és adószáma van feltűntetve.

- Az egri kórházban november elseje óta kiállított vények szabályosak és az egész ország területén beválthatóak. A Megyei Egészségpénztár eddig minden receptet jóváhagyott és megadta rájuk a támogatást - cáfolta a megjelent híreket dr. Deák Gábor, a HospInvest Zrt. alelnöke.
A receptek fejlécét egyelőre azonban tollal töltik ki. Ez a MEP-pel egyeztetett, ideiglenes megoldás, mivel az OEP által gyártott receptek előállítási ideje 4-6 hetet vesz igénybe. A HospInvest egyeztetett a MEP-pel, ahonnan azt a tájékoztatást kapta, hogy a nyomtatott receptek elkészültéig az orvosok adatait tollal tüntessék fel a vényeken. Dr. Deák Gábor arról is beszámolt, hogy úgy tudják, napokon belül megérkeznek a nyomtatott receptek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!