Közélet

2009.01.29. 17:54

Saját vízdíj-javaslatát fogadta el a vízműé helyett a gyöngyösi képviselőtestület

A saját igazgatósága által benyújtott javaslatát fogadta el Gyöngyös grémiuma a Heves Megyei Vízmű által felkínált 11 vízdíj-alternatívával szemben: így bruttó 316 forintba kerül egy köbméter ivóvíz február elsejétől.

Faragó Zoltán

Hiesz György szocialista polgármester az előzményekről elmondta: a megyei vízmű korábban 10-15 százalékos emelést ajánlott, mely az infláció hatszorosát érte volna el. Gyöngyös szeretné elérni az egységes megyei vízdíj megállapítását is, ebben azonban a többi település - a vízmű többi tulajdonosa - nem érdekelt - tudatta a városvezető.

Dr. Bánhidy Péter, a Heves Megyei Vízmű Zrt. jelen lévő ügyvezető igazgatója szerint a 90 önkormányzatból 89 már szentesítette a cég vízdíj-ajánlatát.
- Az ártörvény alapján az árhatóság a szolgáltató által előterjesztett díjjavaslatot elfogadja, vagy elutasítja. A törvény viszont kizárja, hogy az árhatóság az általa készített díjjavaslatot tárgyalja meg és arról döntsön. Mivel Gyöngyösön a képviselőtestület a 4,5 százalékos díjemelést támogatta, ebből a társaságnak nettó 23 millió forint árbevétel kiesése keletkezhet - fejtette ki dr. Bánhidy Péter.

A Polgári Frakció - a vízmű egyik javaslatát támogatva - a vitában módosító indítványt terjesztett be arról, hogy váljék külön a vízdíj lakossági ügyfelek és gazdálkodó szervezetek felé megállapított mértékre, egy bruttó 125 forintos havi alapdíj bevezetése mellett. Javaslatukat elutasították. A végszavazás alapján bruttó 316 forintba kerül egy köbméter ivóvíz február elsejétől Gyöngyösön.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!