Közélet

2009.03.05. 15:29

Rossz vicc a gyöngyösi polgármester kivégzéséről?

Az MSZP szerint a gyöngyösi jobboldal egyik képviselője a polgármester kivégzéséről élcelődött.

HEOL

Rendkívüli sajtóértekezleten jelentették be a gyöngyösi szocialisták, hogy a településfejlesztési bizottság legutóbbi ülésén Fótos Dániel, a Polgári Frakció képviselője kijelentette: "Ilyen populáris dolgokkal nem foglalkozom, csak Hiesz Gyuri kivégzésével". Legalábbis ez hangzik el egy Hiesz György polgármester által a sajtónak prezentált hangfelvételen.

- Szeretném megkérdezni Fótos képviselőtársamat, hogy 2010-től, ha a Fidesz hatalomra jut, mire számítsak? Fő téri nyilvános kivégzésre, golyó általi halálra? - vetette fel a városvezető, aki hozzátette: előzmény nélkülinek tartja a megjegyzést, ám a mai "puskaporos" helyzetben nem szerencsés így fogalmazni.

Ezzel egyetért dr. Tatár László, a Polgári Frakció vezetője is. Ő azt mondta: természetesen a gyűlöletbeszéd minden formáját elutasítja frakciójuk. Vizsgálódnak, úgyhogy egyelőre türelmet kért.
- Megvizsgáljuk a kijelentést, a szövegkörnyezetet. Az ártatlanság vélelme addig mindenkit megillet - jelentette ki a politikus.

Dr. Tatár László szerint aggodalmas, hog bár a szocialisták már napok óta tudtak az elhangzottakról, mégis épp a kommunizmus áldozatairól szóló megemlékezés napjára "időzítették" a bejelentésüket. A frakcióvezető hozzátette: amint elkészülnek saját vizsgálatukkal, azt a sajtó - illetve a polgármester - elé tárják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!