Közélet

2009.04.07. 16:39

Csendes, felhangok nélküli ünnep a kórházban

Az alapításának 171. évét ünneplő gyöngyösi Bugát Pál Kórházban kedden délután átadták az intézmény alapítójáról elnevezett Vezekényi-díjat, valamint az intézmény támogatásáért járó Wiltner-díjat.

HEOL

Az ünnepségen a kórházat működtető HospInvest Zrt. körül kialakult helyzetről és annak következményeiről nem esett szó. Az ünnepség dr. Vezekényi István egykori kórházalapító emléktáblájának megkoszorúzásával kezdődött a kórház régi épülete előtt, ahol dr. Lukács Tóth Gyula elevenítette fel és méltatta az intézmény névadójának tevékenységét.

A díjátadó rendezvényen Kovács Andrea, a kórház ügyvezető igazgatója ünnepi beszédében Vezekényi István munkásságát, elszántságát, kitartását és a gyógyító munka iránti hűségét emelte ki. Az ügyvezető igazgató a történelmi események felelevenítése után nyomatékosan hangsúlyozta, hogy az elmúlt 171 évben megszakítás nélkül folyhatott a betegek gyógyítása Gyöngyösön.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A GYTV főszerkesztője továbbra is korrekt tájékoztatást ígért
[/caption]

Az egyéni jelöltek közül a Vezekényi-díjat az idén Szalmási János vezető ápoló, a közösségi díjat pedig a központi műtő munkahelyi közössége kapta meg. A Wiltner Sándorról, a kórház egykori igazgatójáról elnevezett elismerést pedig a Gyöngyösi Városi Televíziónak ítélte oda a Bugát Pál Kórház Igazgató Tanácsa és érdekvédelmi szervezetek képviselői. A Wiltner-díjat olyan érdemes személy, közösség, szervezet kaphatja meg, amely a kórház tevékenységét kiemelkedő módon elősegítette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!