Közélet

2009.04.12. 13:23

Frissítve: HospInvest: nem lesz gáz?

A HospInvest közleményben tudatta: 13 millió forintot átutalt a Tigáznak, így reméli, hogy folyamatos lesz a gázellátás.

Kossuth Rádió / HavariaPress / heol

Április 29-ére, szerdára hívta össze a HospInvest Zrt. azokat a cégeket, amelyeknek tartozik. A cég két napilapban tett közzé hirdetményt a hitelezői egyeztetésről. A Magyar Rádió értesülése szerint mintegy 900 hitelezője van a cégnek, így jelentős létszám  várható az újpesti Ady Endre művelődési házban megtartandó gyűlésen, akkor is, ha valóban igaz, hogy a hitelezők felével már sikerült megállapodni.

A hirdetményben a csődeljárás kezdetének időpontjaként április 9. szerepel, holott a HospInvest majd'' egy héttel korábban jelentette be, hogy csődvédelmet kért. A cég elnöke erről hivatalosan nem mondott semmit, a MR úgy tudja, az első kérvényt "sebtében rakták össze, ezért visszavonták, és újat írtak".

A HospInvestnek a következő harminc napban el kell érnie, hogy a hitelezők minősített többsége rábólintson a csődvédelmi kérvényre. Addig nincs csődvédelem alatt a cég – közölte a kérelmek elbírálásával foglalkozó Fővárosi Bíróság gazdasági kollégiumának vezetője, Kiss Gábor. Ezt egyébként néhány napja a heol.hu-nak Kollányi is megerősítette, mondván: a bíróság még valóban nem döntött a csődvédelemről, de "nem késtek el a csődvédelem megkérésével".

Ha a bíróság rábólint a csődvédelmi kérvényre, minden hospinvestes kórházba vagyonfelügyelőt rendelnek ki. A cégnek pedig 60-120 napja lesz, hogy ütemtervet készítsen az adósságai rendezésére - jelezte a Kossuth Rádió.

A HavariaPress azt tette közzé, hogy százmilliós számlatartozása rendezésére a húsvéti ünnepek végéig kapott haladékot a HospInvest a Tigáztól, ha ez nem történik meg, kikapcsolhatják a gázt az egri és a hatvani kórházban.

Frissítés (04-13 12:48)
A HospInvest közleményt adott ki, melyben Kollányi Gábor közli: "A HospInvest Zrt. folyamatosan tárgyal az egri gázszolgáltatóval a szolgáltatás fenntartásáról. A gázszolgáltató a HospInvesttől az április havi tervezett gázfogyasztás értékét előre kérte, ezt a 13 millió forintos összeget a HospInvest a szolgáltató számára kifizette. A HospInvest Zrt. bízik abban, hogy ennek is köszönhetően a kórházcsalád egyik intézményében sincs akadálya a folyamatos gázszolgáltatásnak." A közlemény valótlannak nevezi azokat az információkat, amelyek a kórházakban elmaradó műtétekről, a működési zavarokról szólnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!