Közélet

2009.04.08. 16:28

Hatvani kórház: a város mindenképp gondoskodik a betegekről

Sajtóinformációk szerint nem csak a HospInvest Zrt. kért csődvédelmet, hanem a - kiskunhalasi mellett - a hatvani kórház is. Hatvan polgármestere szerint ez nem új hír.

HEOL

Nem csak a HospInvest Zrt., hanem az általa működtetett két kórház, a hatvani és a kiskunhalasi is csődvédelmet kért – értesült az egyik országos napilap. A lap úgy tudja, hogy a cég ki nem fizetett vállalkozói felszámolási eljárást kezdeményeztek a HospInvest és a két említett kórház ellen, mégpedig az előtt, hogy az intézmények csődvédelmet kértek volna.

Kiss Gábor, a Fővárosi Bíróság gazdasági kollégiumának vezetője nem mondott részleteket az eljárásról, csupán annyit közölt: egy a bajban lévő cég csak akkor kaphat csődvédelmet, ha kifizeti tartozásait a beszállítóinak.

A Hatvani Kórház Egészségügyi Szolgálat Kft. – amelyhez a parádfürdői kórház is tartozik – a két gyógyintézmény privatizációt követő összevonása után alakult meg. A kft. ügyvezetője Kovács Andrea, akit szerdán délután nem sikerült elérnünk. Nem vette fel a telefont dr. Kosztura László sem, aki jelenleg a HospInvest régióvezetője, korábban pedig a hatvani kórház igazgatója volt.

Érsek Zsolt, Hatvan polgármestere a HEOL-nak elmondta: a Hatvan Kórház Kft. csődvédelmi kérelméről szóló hír nem új információ, mivel azt a hétfői összdolgozói értekezleten is ismertették a munkatársakkal. A városvezetőnek a felszámolási eljárásról nincs információja. A kórház jelenleg is működik, a HospInvest illetékeseitől pedig azt az információt kapta, hogy húsvét előtt kifizetik a dolgozókat.

Érsek Zsolt végül kijelentette: a város minden körülmények között gondoskodik a betegeiről. Még akkor is, ha a befektető nem vállalja a szerződésben vállaltakat, noha ez esetben az önkormányzatnak évi 250-300 millió forint többletkiadással járna a gyógyintézmény működtetése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!