Közélet

2009.04.09. 07:59

Holnap megérkeznek a kórházi fizetések

Kosztura László, a HospInvest Zrt. régióigazgatója megerősítette: a kincstár átutalta az OEP-előleget, így megkezdték a bérek kifizetését.

HEOL

Megkapta a HospInvest az előleget az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól, így a cég kifizetheti az általa működtetett kórházakban a dolgozók munkabérét – erősítette meg a hírt dr. Kosztura László régiós igazgató. Elmondta azt is, hogy az átutalás már megtörtént a Magyar Államkincstártól, s miután az alkalmazottak számlái különböző bankoknál vannak, a szerencsésebbek már ma, csütörtökön, a többiek minden bizonnyal holnap hozzájutnak a fizetésükhöz.

 

Kérdésünkre – a pénz csak a bérre elegendő-e, vagy jut belőle a műtétekre is? – azt válaszolta az igazgató, hogy kizárólag a bérre kapták. Hozzátette: minden kórházuk működik, folyamatos ellátást biztosítanak. Remélik, hogy sikerül konszolidálni a Hospinvestet, s ilyen fennakadás, amilyen most a fizetéssel kapcsolatban volt, a továbbiakban nem fordul elő.

Mint arról a Magyar Hírlap és a Népszabadság - az OEP-re hivatkozva - írt: a jogszabályok szerint minden kritikus helyzetbe kerülő szolgáltató kérhet egyszeri, kamatmentes előleget, amelynek összege az igény beadása előtti tizenkét hónap átlagos havi juttatásának 30 százaléka lehet.

A HospInvest elnöke, Kollányi Gábor a Népszabadságnak azt mondta: az előleg révén április végéig tudják biztosítani az intézmények működését. Megismételte: egyeztetnek a hitelezőikkel, s reméli, hogy a csődvédelem ideje alatt sikerül konszolidálni a HospInvestet. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!