Közélet

2009.04.22. 11:34

Játszótereket hoznak rendbe az egri elítéltek

Az Eger utcáin járók már megszokhatták, hogy időnként a várost szépítgető női elítéltekkel találkoznak. Egy pályázatnak köszönhetően most a férfi fogvatartottak is bekapcsolódhattak a Börtön a városért programba.

L. A.

Ezen a héten eddig minden nap négy-öt férfi elítélt dolgozott a Hell Miksa úti, elhanyagolt játszótér felújításán. Kicserélték a kerítést, lefestették a játékokat. Az ő munkájuk ma befejeződik, ám pénteken a női fogvatartottak még csinosítanak a játszótéren. Kicserélik a homokozóban a homokot és parkosítják a területet. Mindezt az Országos Bűnmegelőzési Bizottság (OBMB) pályázata tette lehetővé, amelyről Juhász Attila bv. alezredest, a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokát kérdeztük.

- Intézményünk Visszailleszkedés új eséllyel című pályázata 6,5 millió forintot nyert el az OBMB-től. Pályázatunkban vállaltuk, hogy tovább bővítjük a Börtön a városért programot, parkgondozói képzést indítunk női elítéltek számára, s felújítási és parkosítási munkákat végzünk el közterületeken. Ez utóbbi részeként négy, az önkormányzattal közösen kiválasztott egri játszótér megszépítését végezzük el a héten. A Hell Miksa úti játszóteret teljesen felújítjuk, ehhez a szükséges anyagokat is az intézet biztosítja.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Ezen a héten eddig minden nap négy-öt férfi elítélt dolgozott a Hell Miksa úti, elhanyagolt játszótér felújításán
[/caption]

A férfi elítéltek már korábban jelezték, hogy ők is szívesen részt vennének a Börtön a városért programban, s ez a feladat immár nekik is munkát adott. Három másik játszótér esetében a parkosítási, takarítási munkákat vállaltuk, amelyet a női elítéltek hajtanak majd végre pénteken - tájékoztatott a parancsnok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!