Közélet

2009.04.17. 16:10

Kórházvédők: a haldoklók helyett kiáltunk

Tavaszi nagytakarítás a kórházunkért, hazánkért címmel demonstrációt szerveznek az egri kórházvédők április 23-ra. És kitartanak, ameddig csak kell.

HEOL

Még az anyatejet leadó kismamáknak is tartozik 581 ezer forinttal a Hospinvest – jelentette be Szabó Pál, az egri kórházvédők sajtótájékoztatóján. A HospInvest hitelezőknek eljuttatott leveléből idézve közölte: a cég hosszú lejáratú kötelezettsége 13,3 milliárd, a rövid lejáratú 3,9 milliárd forint. Hozzátette, ez a társaság ígért 6 milliárdos fejlesztést az egri kórháznak.

Hitelek, kölcsönök és lizingszerződések terhelik a céget, nem véletlen, hogy a CIB bank leemelte az OEP átutalását. A kórházvédők tudomása szerint a beszállítóknak 1,484 milliárd forinttal tartoznak.

Dr. Mánya Kristóf kijelentette: a háború óta nem volt ilyen tragikus helyzetben az egészségügy. Ezért április 23-án, 17 órától a Dobó téren „Tavaszi nagytakarítás a kórházunkért, hazánkért” címmel demonstrációt rendeznek. Dr. Pócs Alfréd azt hangsúlyozta: be kell látni, hogy a megyei közgyűlés elnökének, Sós Tamásnak lépnie kell a szerződés felbontása ügyében, mert napról napra növekszik a számla. Utóbb ki rendezi azokat? – kérdezte.

Dr. Tóth Katalin szerint pedig a jog területén is szükség lenne „sürgősségi ellátásra”. Mert a kórházvédők kitartanak, ameddig csak kell, de a betegek nem várhatnak. Szerinte olyan betegségekben halnak meg az egri kórházban, amelyeket már az 1900-as évek elején is biztonsággal gyógyítottak. Mint fogalmazott: „A haldoklók már nem tudnak kiáltani”, ezt ők a kórházvédők teszik meg helyettük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!