Közélet

2009.05.12. 13:32

Felmentés: spontán gyülekeztek a kórházvédők

A bíróságok szerint egyik olyan egri kórházvédő sem élt vissza a gyülekezési joggal, aki ellen emiatt szabálysértési eljárást indított az egri rendőrkapitányság - számolt be erről hétfőn az MTI-nek az Egri Kórházvédők Egyesületének (EKE) szóvivője.

HEOL

Mánya Kristóf elmondta, hogy az ő ügyében - utolsóként - hétfőn jogerősen semmisítette meg a szabálysértési eljárást a Gyöngyösi Városi Bíróság. Annak nyomán, hogy a rendőrségi határozat ellen keresetet nyújtott be. Eredetileg négy kórházvédőre róttak ki 15 és 30 ezer forint közötti szabálysértési bírságot, demonstráció nem bejelentett szervezése miatt - tudatta Mánya Kristóf.

A szóvivő elmondta: a bíróság megállapította, hogy tavaly szeptember 26-án spontán gyűltek össze az egri kórház működtetésbe adása ellen tiltakozók a kórház bejárata előtt, vagyis a demonstrációt senki sem szervezte. Mánya arról is beszámolt: három társát, Cser Ágnest, az Egészségügyi és Szociális Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnökét, Hamza Etelkát és Szabó Pált, az EKE elnökségi tagját is hasonló indokkal mentették fel az ügyükben eljáró bíróságok már korábban.

Mánya Kristóf úgy vélekedett: ismét bebizonyosodott, hogy a kórházvédők törvénytisztelők, szemben azokkal, akik a kórház "katasztrofális funkcionális privatizációját" végigvitték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!