Közélet

2009.05.15. 19:35

HospInvest: nem viszi a bank az OEP-pénzt

A HospInvest megállapodott a CIB Bankkal, hogy az OEP-től érkező finanszírozást egy elkülönített számlán kezeli, és nem fordítja más tartozások törlesztésére.

HEOL

A HospInvest a határidő utolsó napján, pénteken benyújtotta a Heves megyei önkormányzatnak azt a szerződést, amelyben a CIB Bank vállalja, hogy a kórházi munkabérekre, az ahhoz kapcsolódó járulékokra, a gyógyszerköltségekre és az egészségügyi ellátásra kapott pénzösszegeket egy, a cég által megadott alszámlára vezeti át és nem fordítja más tartozások törlesztésére – mondta érdeklődésünkre Merczel József megyei közgyűlési alelnök.

Merczel hozzátette: a megállapodást még vizsgálják a Megyeháza jogászai, de „első látásra” úgy tűnik, megfelel a közgyűlés áprilisi határozatában foglaltaknak, nevezetesen, hogy a HospInvest a megyével kötött szerződések pontjainak „súlyos megsértésében megnyilvánuló szerződésszegését szüntesse meg.”

A csődeljárást illetően július 31. a határidő, május 15-ig pedig azt a megállapodást kérték, amiben a bank vállalja, hogy nem emeli le a HospInvest számlájáról az OEP-finanszírozást.

Kollányi Gábor, a HospInvest elnöke megerősítette: az egészségügyre, a kórházüzemeltetésre szolgáló pénz biztonságban van. A szerződés részleteiről nem kívánt bővebben beszélni. Szavai szerint az egri kórház megfelelően működik, jobban, mint egy évvel ezelőtt. Kiemelte: május 13-án a cég a kért csődvédelmet is megkapta a bíróságtól, a moratórium kilencven napra szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!