Közélet

2009.05.26. 11:33

Kollányi kisebbségbe vonul a HospInvestben?

A HospInvest Zrt. elnöke, Kollányi Gábor szerint nem az a kérdés, hogy találnak-e néhány milliárdot befektetni akaró partnert, hanem az, hogy időben sikerül-e megkötni a szerződést.

HEOL

Olyan szakmai befektetőt keresünk, aki hajlandó két-hárommilliárd forintot befektetni a cégbe, ennyire van szükség a biztonságos működéshez.  "Nem attól félünk, hogy nem sikerül ilyen partnert találnunk, hanem inkább attól, hogy kifutunk az időből, s nem sikerül az augusztus 13-i határidőig nyélbe ütni az üzletet" - írja a nol.hu, Kollányi Gábort, a HospInvest Zrt. elnökét idézve.

Mint tegnap megírtuk, Hatvan önkormányzata várhatóan szerződést bont a HospInvesttel, s ennek kapcsán Kollányi nekünk azt mondta, a hatvaniak döntése előtt nem kíván nyilatkozni. Most ellenben azt tudatta: továbbra is az a cél, hogy a kezelésükben lévő kórházak működjenek, és "az csak másodlagos, hogy a jelenlegi felállású HospInvest Zrt. legyen a kórházak irányítója."

Magyarán - ha valóban sikerül a csődvédelem ideje alatt megállapodni a remélt befektetővel - Kollányi kisebbségi tulajdonosként maradhat a cégben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!