Közélet

2009.10.23. 10:40

A Bükk rejtett értékeit kutathatják a versenyzők

A nagy sikerre tekintettel ebben a tanévben is elindítja a „Rejtett értékeink” című vetélkedősorozatot a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.

HEOL

A játékos vetélkedő célja, hogy az iskolás csoportok és a felnőtt csapatok bejárjanak egy-egy tájvédelmi körzetet a kijelölt túraútvonalon, kitöltsék a kapcsolódó feladatlapokat, s ezáltal megismerjék a kevésbé látogatott területeket. A verseny három fordulóból áll. A teendőket, s a bővebb tájékoztatást az interneten, az igazgatóság honlapján találják meg a jelentkezők.

Egy-egy feladat megoldására és a túra bejárására két hónap áll rendelkezésre. A felstőtagozatosokból vagy középiskolásokból álló csapatokat maximum öt diák és egy felkészítő tanár alkothatja. A felnőttek egyénileg vagy ugyancsak legfeljebb öt tagú csapattal nevezhetnek. A versenyzőkre minden fordulóban értékes nyeremények – könyvek, kiadványok, ajándéktárgyak, bemutatóhelyi belépők – várnak.

A vetélkedősorozat főnyereménye: az első három helyezett egy hétvégi szálláslehetőséget kap az igazgatóság területén lévő vendégházban. A játékhoz menet közben is csatlakozhatnak az érdeklődők. A végső eredményhirdetés 2010. május 10. a madarak és fák napján lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!