Közélet

2009.10.29. 16:36

A Jobbik 25-35 százalékos szavazatarányt vár

A szavazatok negyedének, vagy attól is többnek a megszerzésére törekszik a Jobbik a jövőre esedékes országgyűlési választásokon.

R. M.

Minderről a Jobbik Heves megyei elnökének sikerét ismertető mai sajtótájékoztatón beszélt Bognár Ignác egri elnök és Tóth István alelnök. A Jobbik VI. kongresszusán ugyanis a párt országos alelnökévé választották Sneider Tamást, aki egyben egri önkormányzati képviselő is. A két országos alelnöki pozícióra öt jelölt volt, Sneider mellett Novák Előd kapott még bizalmat a küldöttektől.

Miután a Jobbikban nem szokás a funkcióhalmozás, Sneider a közeljövőben várhatóan lemond a megyei elnökségről. Sikere Tóth István szavai szerint nem „hátradőlésre”, hanem további munkára sarkall, a 2010-es parlamenti választáson a Jobbik 25-35 százalék körüli szavazatarányra törekszik.

Elhangzott az is, hogy az egri Jobbik-tagok és a gárdisták szívesen adtak volna szervezett körülmények között, együtt vért, ám az Országos Vérellátó Szolgálat helyi munkatársai végül úgy döntöttek, nem kívánnak  általuk politikai jellegűnek vélt akcióba belekeveredni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!