Közélet

2009.10.28. 16:47

A magyarok még szeretnek újságot olvasni

Továbbra is nagy népszerűségnek örvend a magyarok körében a nyomtatott sajtó, a megyei napilapok vezetnek - ez derül ki egy friss tanulmányból.

HEOL

A kutatás szerint az idei év első hat hónapjában az emberek többsége olvasott valamilyen újságot. Megfigyelhető, hogy főként a helyi lapok a kedveltek. A legtöbb magyar - 82 százalék - olvasott valamilyen újságot az idei első félévben - derül ki a GfK Hungária és az Ipsos Nemzeti Médiaanalízis tanulmányából.

Az atv.hu-n közzétett írás szerint az emberek az elmúlt hat hónap alatt átlagosan 4 újságot forgattak. A legolvasottabb fizetős napilap a Blikk volt, azt követi a Nemzeti Sport, a Népszabadság, a Bors és a Magyar Nemzet.

A tanulmány szerint a a megyei napilapok a legkedveltebbek, ezeket a felnőttek 29 százaléka olvassa. A tévémagazinokat az emberek 28, míg az általános női lapokat 25 százalékuk veszi kézbe. A politikai, közéleti illetve gazdasági lapok olvasottsága némi emelkedést mutat, a magyarok 9 és 6 százaléka olvas ilyen témában.

A felmérésből az is kiderül, hogy az emberek inkább a szűkebb környezetüket érintő helyi hírekről és eseményekről szeretnek olvasni. Ezért az egy-egy településen megjelenő kiadványt az ottaniak sokszor szívesebben lapozzák fel, mint egy országos terjesztésű újságot. A fővárosban például a Helyi Téma, míg a megyeszékhelyeken, városokban és községekben a megyei napilapok a legkedveltebbek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!