Közélet

2009.10.21. 20:20

A mentőből is: Szebb jövőt

A Jobbik rendezvényein eztán mindig ott lesznek a gárdisták - közölte a hatvani elnök.

HEOL

Szerdán este Hatvanban emlékezett az 1956-os forradalom kitörésére a Jobbik Magyarországért Mozgalom. A Népkertben a párt mintegy száz szimpatizánsa és körülbelül húsz, az Új Magyar Gárda egyenruháját viselő férfi és nő gyülekezett, hogy a Mártírok terén lévő emlékműhöz vonuljanak. Itt a megjelenteket Tarcsi Tibor, a Jobbik helyi elnöke köszöntötte, kijelentve, hogy a jövőben pártja valamennyi rendezvényén részt vesznek a gárdisták.

 

Ezt követően Murányi Levente volt ''56-os szabadságharcos, a Jobbik országos alelnöke mondott beszédet. Mint fogalmazott, napjaink bajai a második világháború előestéjén vertek gyökeret, amikor két szocialista – a nemzetközi és a nemzeti – „ganéj" paktumot kötött Európa felosztásáról, aminek következménye Magyarországon "Róth Manó", Kádár János, Horn Gyula és Gyurcsány Ferenc lett.

Ifjabb Hegedűs Lóránt református lelkész megáldotta az ideiglenesen felállított kettős keresztet, majd arról beszélt, hogy meg kell akadályozni Magyarország felvásárlását és tönkretételét. Szerinte a jövő évi költségvetést elfogadók bűncselekményt követnek el, s ezért felelniük kell. Ha a Jobbik hatalomra kerül, átvilágítják a rendőrséget is – mint mondta – a tegnap belépett sima vállapostól egészen Gergényiig, a volt budapesti főkapitányig, s aki bűnösnek találtatik, annak viselnie kell ennek következményeit.

Az ünnepség végén Tarcsi Tibor köszönetet mondott a helyi rendőrkapitányság munkatársainak, akik – szavaival – korrekt módon viszonyultak rendezvényükhöz. Az események közelében valóban nem láttunk egyenruhásokat. Civil ruhás zsaruk a közelből végig kamerázták a történéseket, de senki nem illette még csak egy félreérthető szóval sem őket. Távoztunkkor viszont a környező mellékutcákban csapatszállítókban várakozó jelentős rendőri erőket észleltünk. De beavatkozásra - akár igazoltatásra - nem került sor.

Az esemény egyetlen "közjátéka" az volt, amikor a hídon áthaladó, szirénázó mentőautó az egybegyűltek közelébe érve lelassított, majd lekapcsolta a megkülönböztető jelzést, és hangszórójából egy "Szebb jövőt" köszöntést hallatva tovarobogott. Persze ismét szirénázva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!