Közélet

2009.10.27. 16:12

A sztrájk alatt futott be az utolsó vonat

A pályaudvar kihalt, az utasok szétszéledtek, a szakszervezeti vezetők pedig elérhetetlennek bizonyultak - vasutassztrájk Hatvanban.

T. O.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Megyénkben is sztrájkolt ma az öt reprezentatív vasutas-szakszervezet tagsága. Arra nézve pontos adataink nincsenek, hogy hányan vették volna fel a munkát, mivel a kommunikációs osztályon csak a menetrendet érintő változásokról adtak információt, a helyi szakszervezeti vezetők pedig elérhetetlennek bizonyultak. Tény azonban, hogy a jelzett néhány órára a síneken megbénult a közlekedés.

Hivatalosan már zajlott a munkabeszüntetés, amikor megyénk legforgalmasabb csomópontjára, a hatvani állomásra délelőtt 10 óra 2 perckor beérkezett az utolsó vonat. Valamennyi utast kiszállították, akik aztán a pályaudvar mellett veszteglő autóbuszokkal folytatták útjukat. A várócsarnokok szinte teljesen kiürültek, még lézengőkkel sem találkoztunk. A vasutasok egymással beszélgettek vagy sütkéreztek a napon. Nyilatkozni senki nem kívánt.

Háromnegyed 12-kor, a munkabeszüntetés vége előtt 15 perccel a hangosbeszélő bemondta az induló vonatokat. Bár a következő félórában Budapest, Salgótarján és Szolnok felé is indult szerelvény, a pénztáraknál csak mintegy féltucatnyian várakoztak. A MÁV illetékesei azt ígérték, hogy az elővárosi forgalomban kora délután, a távolsági vonatok közlekedésében pedig este áll helyre a menetrend.

Tíz órától 13 óráig a Volán busztársaságok a munkabeszüntetés által érintett területeken egyes járataikon elfogadták az érvényes vasúti bérleteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!