Közélet

2009.10.30. 07:11

A választásig már nem privatizálják a kórházat

A hatvani kórház egyelőre az önkormányzat városüzemeltetési nonprofit kft.-je fennhatósága alatt működik. Személycserék is történtek.

HEOL

Hatvanban november 1-től átalakul mind a kórház, mind pedig a Városüzemeltető Zrt. vezetősége.  A kórházból Kovács Andrea igazgató, dr. Assani Omar orvos-igazgató és Jakabovits Ferencné ápolási igazgató távozik, mivel úgy döntöttek, az eddigi négyórás hatvani munkaidejük helyett Gyöngyösön egész napos munkarendben folytatják tevékenységüket.

Érsek Zsolt polgármester tájékoztatása szerint erre az után került sor, hogy a Zagyva-parti város vezetése úgy határozott, a következő választásokig nem privatizálják a kórházat, hanem azt az önkormányzat városüzemeltetési nonprofit zrt.-jének a „fennhatósága” alá rendelik. Arról is döntöttek, hogy dr. Bános György főorvos lesz az új orvos-igazgató, aki a zrt.-n belül a divízióvezetői feladatokat is ellátja.
Ezzel egyidejűleg, november 1-től átalakul a részvénytársaság vezetése is. Az eddigi vezérigazgató, Pálinkás Zoltán a jövőben elnökként irányítja a városüzemeltető céget, a helyettesei gazdasági igazgatóként Fejér Gábor, minőségbiztosítási igazgatóként pedig Püspöki Zsolt lesznek. Előbbi hatáskörébe tartozik a kórház felügyelete is.

Hatvan volt az első Heves megyei város, amelyik nem sokkal a 2006-os önkormányzati választások előtt a HospInvesttel kötött szerződést a kórháza működtetésére. Eztán Gyöngyös, majd - épp egy éve - a heves megyei önkormányzat is a HospInvestre bízta a kórházműködtetést. A részvénytársaság idén csődöt jelentett, Hatvan próbálkozott új működtetőt találni pályázaton, de nem járt eredménnyel. A megyei önkormányzat most saját cégével, Gyöngyös pedig ismét külső befektetővel üzemelteti a gyógyintézményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!