Közélet

2009.10.13. 06:16

A verpelétiek minél messzebb szeretnék látni a rakodógépet

A kőszállítás ügyében Verpelét önkormányzata akként foglalt állást, hogy egy új vasúti rakodót látnának szívesen a helyi állomáson.

HEOL

Úgy vélik, az a kedvezőbb megoldás, ha a rakodás az Egervin volt telephelye felőli oldalon lévő, önkormányzati tulajdonú területről történik, amely távolabb esik a lakóházaktól – mondta Farkas Sándor polgármester. Ez ugyan költségesebb megoldás, ám hosszú távú. Igényüket jelezték a MÁV felé.

Mint azt hírül adtuk, a másik lehetőség a sínek falu felőli oldalán lévő placc használata volt, itt azonban egy szűk, négy lakóházas utcában kellene megfordulnia naponta nyolcvan kamionnak, s a rakodógép zaja is komoly problémát okozna. Ezt nem tartják kívánatosnak. Ismeretes: a közelmúltban a Tarna mentén kilenc település önkormányzatai, polgárai közös, félpályás útlezárással demonstráltak a lakóhelyüket terhelő óriási teherautó-forgalom, a kisnánai és a recski kőbányákból indult közúti kőszállítás ellen.

Elsősorban azt szeretnék elérni, hogy a fuvarozás a közút helyett az azzal párhuzamosan futó, jó állapotú, Recsk-Kál-Kápolna vasútvonalon történjék. Megkeresték a szaktárcát is, Hónig Péter miniszter pedig a MÁV-ot arra kérte, hogy készítsen elemzést, üzembe helyezhető-e a verpeléti rakodó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!