Közélet

2009.10.03. 08:12

A világ végére ért a kopjafa

Csütörtökön este eljutott tervezett úticéljához, a spanyolországi Finisterre-be, a „világ végére” az egri kerékpáros, Zelei József.

R. M.

A béke jegyében már szinte egész Európát két keréken bejárt sportember ezúttal autóval utazott Barcelonáig, onnan biciklizett Saint-Jean-Pied de Port-ig, a híres El Camino zarándoklat franciaországi kiindulópontjáig. Onnan elmondása szerint a zarándokösvényeken gyalogosan, a kerékpárt tolva tett meg több, mint 1150 kilométert Finisterre-ig. Magával vitt egy kopjafát is, ezt pénteken a Finisterre-i világítótorony mellett állították fel egy kis ünnepség keretében, amelyen a spanyol város önkormányzata is képviseltette magát. Zelei érdeklődésünkre beszélt arról is, hogy az El Camino résztvevői „útlevelet” kapnak, amelyet a zarándoklat egyes állomásain pecsétekkel látnak el, végül pedig egy oklevél hitelesíti a teljesítést.

Címkék#Eger

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!