Közélet

2009.10.17. 13:38

Állami támogatás nélkül bővítették a vizsgaközpontot

Ünnepélyes keretek között adták át az OK-TAT-60 Oktatást Szervező és Szolgáltató Kft. új, többszintes épületét, amely egy több mint 100 millió forintos beruházás eredményeként valósult meg.

T. O.

Az új épületet Herczog László szociális és munkaügyi miniszter, Sós Tamás, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke és Érsek Zsolt polgármester avatta fel pénteken. A Tanács utcai oktatási és vizsgaközpont ezen részének megépítése és felszerelése több mint 100 millió forintba került kisebb részben önerő, nagyobb hányadban kölcsön felhasználásával. A beruházás állami támogatás nélkül valósult meg, amit megnyitó beszédében a miniszter külön is kiemelt és ritkaságnak nevezett.

Az OK-TAT-60 a régió legnagyobb felnőttképzési vállalkozása. A képzésben résztvevők száma ma immár évi 20–40 ezer fő. A nem egészen tizenkét éve alapított intézményben idáig 17 ezren szereztek OKJ-s, államilag elismert szakképesítést. Jelenleg több mint 60 szakmában folyik a képzés. Vizsgaközpontként jelenleg nyolc minisztériumnál 405 szakma vizsgáztatására rendelkeznek engedéllyel, illetve két nemzetközi szervezetnek is a vizsgahelyeként működnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!